сряда, 22 април 2009 г.

Световният ден на Земята



Днес е.
И не размахвам пръст.
Само ви напомням, че и вие живеете тук и всички сме в един общ кюп. В кюп, в който всяка година се регистрират трайни климатични изменения, безвъзвратно изчерпване на природните ресурси, непрекъснато фатално замърсяване на околната среда. Въздухът, който дишаме е отровен, водата, която пием, съдържа какви ли не гадости, почвата, която ни храни, съдържа цялата Менделеева таблица.
И това не се случва от само себе си.Нито пък можем да върнем времето назад. Но можем в ежедневието си да правим разни дребни нещица, които да забавят "износването" на планетата и поне мъничко да й помогнат да си поеме дъх от нас.
1. Не оставяйте лампи и всякакви ел. уреди включени, когат не ви трябват.
2. Спирайте водата докато си търкате зъбите.
3. Замислете се дали не можете да преминете от стандартните аерозолни дезодоранти, към кремообразни, гелообразни такива, които се нанасят без пръскане.
4. Използвайте найлоновите пликчета колкото е възможно повече пъти. А след последната употреба ги хвърляйте в жълтия контейнер.
5. Разделното събиране на боклука не е чак толкова сложно.
6. Участвайте в Часът на Земята.

Все пак, за да се случат гореизброените неща, е важно да си почистим душите. Иначе в тях няма да има място за Земята и опазването й.

И никой да не коментира човека Майкъл Джексън, а да слуша песента.

2 коментара:

Анонимен каза...

No comment !!!

Анонимен каза...

[url=http://www.pi7.ru/otnosheniya/1649-muzhchina-devstvennik-podgotovka-k-intimu.html ]Боюсь идти в ЗАГС за штампом о разводе. [/url]
Добрый день!!
МОжет быть, я туплю, но подскажите плииз:
дано: я и моя мама летим из Питера через Дюссельдорф (Германия) на Канары (Испания поэтому). две ночи (туда, и на обратном пути), станем ночевать в Дюссе.
У меня виза - французская, но во франции накатано много дней уже, маме станем делать испанскую новую. Нужна ли кому-то из нас, или же обеим тогда транзитная виза для Германии??
СПАСИБО