сряда, 26 август 2009 г.

Кандидат-къмпингари

Второто море беше бойното кръщение в къмпингуването. Мисля, че оттук насетне така ще почиваме. И ще се връщаме към хотелите само, за да оценим къмпинга и да не забравяме, че ние си го избрахме. ;-)
Алтернативният къмпинг Градина се оказа голямо приключение. На 200 м от пътуващия Баш Бар. Ставане с изгрева и лягане със залеза, защото изпуснеш ли момента на заспиване, след полунощ мисията става невъзможна - луди ентусиасти започват да прииждат да "чуят" Баш Бара. Като изключим, че общите тоалетни и душове са под всякаква критика и наоколо са разпръснати стотици хиляди следи от предишните къмпингуващи, положението беше почти идеално. Прелестен плаж, любимата дивотия, близка горичка и вода, която се сгорещява от слънцето. Сдобихме се с по-голямата част от къмпинг оборудването, което ни трябва. Само трябва да измислим как да уредим въпроса с банята.
1000 прочетени страници за 1 седмица. Ставам все по-добра :-)
Но морето ми даде нещо друго.
Усещането за цялост, за Едно.
Както след софийския концерт на N.O.H.A. само че много по-силно, много по-истинско и много по-споделено. Сливаме се, преливаме един в друг, четем си мислите, усещаме си чувствата, единият е продължение на другия.
И заедно крачим по един общ път, в една обща посока с приблизително еднаква скорост. Заедно следим пътните знаци и заедно прескачаме препятствията. Всеки е себе си и заедно сме Едно.

4 коментара:

Maia Dineva каза...

Почти като в моя разказ за Депресията. къмпингуването е нещо, което сам избираш. Но да почиваш в бунгала почти на моята възраст...Мисля, че поне за една тоалетна съм заслужила...

Бистра Георгиева каза...

А не не :-)
Ние бяхме на палатка :-) Нощем пишкахме в храстите, а денем - е, ползвахме общите нужници, колкото и мизерни да бяха.
Другата разлика е, че ние вече (или още?) не се впечатляваме, още по-малко депресираме, от това кой за каква идиотия колко пари дал. Имали - дали. Да са живи и здрави! С това даване хора хранят.
:-)

ilka каза...

Ееее,Прекрасно!!!
Дойдох,Прочетох,Усетих...
Благодаря!!!

ilka каза...

:-)