неделя, 3 февруари 2008 г.

Тиру-риру

Още

Много, много, МНОГО сладко е, когато двамата ти най-любими хора така добре се забавляват заедно :-) По-малкото бебе успя да излее една тенджера супа на пода, да настъпи един крем и прилично да го размаже по паркета, да натроши филия хляб на земята ... Мисля да спра до тук :-)
Днес пак изхвърлях разделен боклук. Кофите все повече започват да се използват по предназначение, макар че в кофата за стъкла имаше изхвърлени цветя. Надявам се такива инциденти да стават все по-рядко. Мисля си обаче... Има ли смисъл от разделното събиране при положение, че нямаме заводи за преработка на отпадъците? Вярно, има страни в Европа, които внасят боклук от чужбина, за да захранват със суровина рециклиращите предприятия. Но се съмнявам, че България се е ориентирала достатъчно добре, та да си изнася боклука... Мишееееее! Я като един виден екоЛОГ, ела да внесеш светлина по въпроса :-)
Снощи се опитвах да обясня на по-голямото от двете бебета /намиг ;-)/ как става поръчването на сънища. Аз самата дълго се чудих преди време защо, аджеба, сънувам такива щуротии. А то било защото често се случва да сънуваш това, с която съзнанието ти е било активно заето във времето преди да си легнеш. Това е причината често да сънуваме книги/филми, които четем/гледаме непосредствено преди да заспим. Оттам стигнахме и до метафората за човешката психика като айсберг: съзнаваното е върхът на айсберга /видимата част, намираща се над повърхността на водата/ и несъзнаваното като същинската част на айсберга, която е под водата и е многократно по-голяма от видимата. Май чета твърде много Юнг напоследък :-)
Взе да става твърде дълга публикацията :-) Останалите точки от дневния ред ще чакат по-добри времена :-)
П.П.Реплика за любовта: няма никакъв смисъл да обичате някого, ако той не знае. Така че, казвайте на хората, че ги обичате :-)

3 коментара:

Sluncho каза...

Ах ,че сладка сним4ица :)
Та така, като един виден еколог ( направо трогната от определението за моята светла личност ;) ) ще ти кажа, че на този етап, независимо колко разделно се събира или не боклука- ефект не се постига никакъв!
Да вярно е, че една част отива на определените за преработване на дадения тип отпадъци заводи, я за суровини ,я за нещо друго –ама само едната част. Другата я балосват и от там- е всеки знае :)
А що се отнася до продаването – да защо не ,ще ни излезе обаче невероятно скъпо удоволствия. А онези дето евентуално ще ни го купят боклука сигурно си мислят колко големи балъци сме та не се възползваме от него, както правят почти навсякъде по света и не генерираме енергия ,ама………… няма да коментирам повече имаш идея и сама.

Irina Bo каза...

Аз пък лично мисля, че има един много голям ефект от събирането разделно: Придобиването на навика. Защото хората реално в момента нямат този навик и това съзнание. Искрено се надявам, докато се появят начините за реално ползване и рециклиране, да сме се научили :)

Бистра Георгиева каза...

Дай Боже да се научат!Ако може също така да се научат да не си плюят дъвките по улиците, да не си хвърлят фасовете и въобще отпадъците къдет има падне, също добре би било да се возим по повече от 1 човек в кола... айде стига, че мога да си пиша до утре.
Като цяло съм оптимистика, нищо че /както вече казах/ това е по-скоро мода,отколкото осъзнато действие. Но да не издребняваме чак толко :-)