четвъртък, 2 април 2009 г.

Ще разбереш


Уникален филм и уникална музика. И уникален Ръсел Кроу.

Колкото и много любов да има в една връзка, винаги единият от двамата има чувството, че обича повече, отколкото е обичан.
И това е най-естественото нещо.
И не е лошо.
На всеки му се струва, че никой никога не е обичал като него.
Където има любов, няма място за мерки и теглилки. Няма място за "много" и "малко". Нито за "Аз теб повече".
Любовта не е разменна монета. И никой не трябва да се чувства длъжен да й отговаря, само защото, виждаш ли, някой си много го обичал. Всеки сам, съзнателно или не, избира да обича и не може да иска от никой да му отвръща с взаимност.
Знам, че веднага някой ще подскочи с теорията и практиката за "даването и получаването". Знам, че равновесието се пази като получаваш толкова, колкото даваш. Но понякога това просто не сработва.
Защото всеки е такъв, какъвто е и сам избира какво, как и колко да даде. И никой няма право да се сърди или да осъжда това. Никой няма право да очаква или да изисква. И никой не е длъжен да направи избор, който да отговаря на очакванията.
И никога това кой колко обичал не трябва да бъде проблем.
Не живея за това да ме обичаш, а за това да те обичам.

6 коментара:

Анонимен каза...

Доста добре казано, за съжаление не повече от 5% от хората го осъзнават !

Анонимен каза...

...между другото, не разбирам връзката на публикацийката ти и певицата(песента) по-горе. Предполагам някакво недоразумение?!

Бистра Георгиева каза...

М, що да е недоразумение? Съвсем целенасочено си я изтипосах.
Не съм казала никъде, че текстовете и песните, които им плесвам имат връзка. Обикновено нямат.

Бени каза...

Всичко точно. :) Но има едно нещо. Добре е да не забравяме, че също толкова заслужаваме да си искаме, едностранчивото гледище се превръща в догма. Безграничното даване, може би произлиза от усещането, че си го заслужаваме по право. И това е супер. Иначе става едно завоалиране, така че, когато кажеш на някой "Обичам те", той да се почувства все едно си му опрял пистолет в главата. Щот кво може да каже, освен "И аз теб". Но това за нас не важи. :Р

Bl Georgiev каза...

Davai obich, i ne ochakvai nishto v zamqna............ Nai dobre sym se chustval, kogato sym razdaval sebe si.I go pravq! Vinagi, kogato imam vyzmojnost.......
Kakto si otbelqzala-tova dovejda do razbiratelstvo sys samiq sebe si......
:))))

Sluncho каза...

Дългокоске, колко добре те разбирам и колко си права всъщност! :)
Все пак, какво сме ако не обичаме?!!! :)